• Lis Holm Riis

20. oktober - 2009

Så er Junker blevet kastreret.

Tayson er solgt og flyttet til sin nye familie. Vi siger held og lykke med ham

til Søren og Marianne.

Isak er flyttet til sin nye familie. Noa er flyttet med som selskab til ham. Så

han er udlånt indtil videre.

Vi siger held og lykke med dem til Anne, Torben, Ida og Freja.Vi har d. 2. august været til føl og plageskue i Nordlandets Ridecenter. Det var i samarbejde med Frederiksborghesten, Dansk Oldenborgavl, Fjordhesten Bornholm, Connemaraponyer og Sportspony.

Vi havde for første gang fået en rigtig shetlandsdommer stillet til rådighed, nemlig Jan Bjørnshøj. Der var tilmeldt 4 føl, her var det vores egen Solskinsøens Saxo, der blev tildelt 8 i helhed og fik ærespræmie og rød roset. De andre fik 7 i helhed og blå roset.

Der var tilmeldt 6 stk 1årige med 1 hingst, 1vallak og 4 hopper. De fik alle blå rosetter. Vores egen Solskinsøens Tayson stod nr.1. Der var 1stk 2årshoppe med vores egen Stjernens Andrea. Hun fik 8 i helhed og ærespræmie fra Land og Fritid. Saxo fik ærespræmie fra Bornholms Landbrug, blev bedste shetlænder og fik ærespræmie fra Avlsforeningen af Shetlandsponyer i Danmark. Tak for det.

Jens Ole, Camilla, og Cecilie mønstrede ponyerne. Camilla fik præmie for bedste mønster. Avlsforeningen har givet 1 ærespræmie til bedste shetlænder og rosetter. Det siger vi tak for. Vi siger tak til Jan Bjørnshøj der gav både os der mønstrede og vores ponyer en rigtig god bedømmelse. Som I kan se blev der ikke givet ved dørene. Der blev kun givet 2 røde rosetter og 9 blå. Men det var et godt skue og vi kan alle lære noget af, at være med.3.-4.-5. juli - Dyrskue på Bornholm.

Vi havde tilmeldt 4 ponyer.

Asperas Lille Sol fik 23p. og ærespræmie fra Diba

Sarinka v. Tyeslemore med hingsteføl Solskinsøens Saxo fik 24p. og ærespræmie fra Avlsforeningen af Shetlandsponyer i Danmark. Saxo blev bedste føl på dagen.

2 årshopper. Stjernens Andrea fik 22p.og 1præmie.

Solskinsøens Tippi fik 21p. og 2præmie.

Der var 16 tilmeldte fordelt med 2 hingste, 4 hopper med føl, 3 goldhopper, 1 3årshoppe, 2 2årshopper.

Jan Bjørnshøj var dommer og Mette Christiansen var sekretær. Avlsforeningen har giver 1 ærespræmie og rosetter. Tak for det.

Det var et godt dyrskue for os i år. Vores 2 Frederiksborgheste Aschlan Enghaven fik 24p. og ærespræmie fra K. Nyborg Hansen. Samtidig blev han Årets Hingst 2009 på tværs af racerne og fik ærespræmie fra Bornholms Landbrug. Fleur Lundsgård fik 23p. og ærespræmie fra Bornholms Travselskab. Vi kommer igen til næste år.25. juni.

Amanda får 1 rødbroget hoppeføl efter Lille Sol. Cecilie har døbt hende Solskinsøens Nugga.

18. juni.

Bergeruds Joline får et rødt hoppeføl efter Lille Sol. Hun er døbt Solskinsøens Jubii (endelig en hoppe efter 4 hingste).

17. juni.

Vi rejser over til Stutteri Stjernen og henter Stjernens Andrea som jeg endelig efter 2 års venten har fået lov at købe Tak for det Janny. Hun er dunbroget og efter Annexgårdens Anne og Grønkjærs Triumf.5.-6.-7. juni.

Vi er til Roskilde Dyrskue. Vi har tilmeldt 2 ponyer i år. Det skal lige prøves at have ponyer med selv. Vi havde valgt at tage Asperas Lille Sol og Solskinsøens Tippi med. Sol fik 22p. og 1 præmie, Tippi fik 20p. og 2 præmie. Det var godt nok lidt hektisk alle dagene. Der foregik noget lige fra morgenen af. Tina og Carina fra Stutteri Stjernen mønstrede vores ponyer. Tak for det. Jeg gik selv med Sol i slangen om søndagen og Camilla gik med Tippi, det havde hun set frem til hele dyrskuet..

Seneste blogindlæg

Se alle

© Lis & Jens Ole Riis | Sigtemøllevejen 19 | 3720 Aakirkeby | Info@shetland-bornholm.dk

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now