Om os

Hej

Vi hedder Lis & Jens Ole. Vi bor på en ejendom mellem Aakirkeby og Almindingen på Bornholm. Vi har boet sammen i 5 år nu, efter at ha kendt hinanden i over 40 år. Vi startede med at mødes til ridestævner i vores ungdom.

Jens Ole har altid haft Frederiksborgheste og af dem har vi 2 stk.

Jeg selv (Lis) fik lov at købe en Frederiksborghoppe da jeg var 15 år. Hende havde jeg i 3 år, så blev hun syg og måtte aflives. Så gik der nogle år hvor jeg ikke havde med heste at gøre. Jeg blev gift og fik 2 børn Morten og Jannie. Vi flyttede på landet og købte en shetlænder/Welch Mountain vallak på 6 år ved navn Daffy. Så begyndte Morten og Jannie at ride. De gik til ridning og stævner, vi fulgte med overalt. De havde forskellige ponyer, men Daffy beholdt vi. Vi kørte også på et tidspunkt med 2 store shetlændere. Vi var med til kørestævner. Men så gik kørslen lidt i sig selv og vi holdt op med at køre. Men fritiden gik stadig med at følge ungerne til diverse stævner. Så blev jeg skilt og jeg kunne desværre ikke få Daffy med. Morten var stoppet med at ride nogle år forinden, og Jannie holdt op på det tidspunkt.

Nogle år efter blev Jannie gift og bosat på en lille ejendom. Hun fik Daffy af sin far til vores store glæde. Men det varede ikke længe før Daffy faldt om af hjertestop som 22 årig desværre. Så børnebørnene nåede ikke at få glæde af ham. Af børnebørn har Jannie givet mig/os 7 stk. Camilla, Cecilie, Nicklas, Mikkel, Marcus, Zilaz & Zander. Morten har givet os en: Isabella.

Efter skilsmissen fik jeg igen et sted på landet, hvor jeg kunne have ponyer. Så købte jeg 2 shetlændere 1 hoppe som jeg døbte Vitsen og en hingst ved navn Lukas, jeg skulle købe dem begge, for de skulle følges ad. Så kom der et hoppeføl den 3. feb. hun fik navnet Fnuggi, som Camilla fik i 1 års gave. Hende har de stadig. De har også en lille brun hingst Ollie. Så Fnuggi får føl hvert år. Siden 2002 har Fnuggi været på børnedyrskue og fået 1 præmie hver gang. Begge tøserne går til ridning men det bliver nok ikke til mere end hygge.

Tilbage til mine 2 ponyer. Vitsen på 16 år.  Lukas på 18 år var vallak men døde for et par år siden. 

            Vitsen                                                                 Lukas

Vitsen hed Snehvide da jeg købte hende. Deraf fik hun navnet Vitsen for det  måtte da være en vits når hun nu var sort.

Da jeg flyttede sammen med Jens Ole medbragte jeg de 2 ponyer. I 2005 fik jeg lyst til at få nogen med stamtavle.  Så jeg ringede til den første jeg så i det hæfte jeg havde taget til Roskilde dyrskue. Det blev helt tilfældigt Janny fra Stutteri Stjernen. Der var nogle jeg kunne vælge imellem. Valget faldt på Stjernens Mini-Tabita en sort 4 års hoppe, med et kønt brunt hoppeføl Stjernens Mini-Tidy. De blev købt ubeset da vi jo bor på Bornholm. Hun skulle være ifolet men det lykkedes ikke. Dem hentede vi selv hjem til Bornholm først i september. 1 mdr. senere fik vi lov at købe en sortbroget hoppe på 17 år ved navn Amanda m/ brunbroget hingsteføl Stjernens Mini-Nobby. Hun var ifolet med Præriens Tjalfe. Hvoraf hun fik et rødbroget Hingsteføl 20 juni 2006, som hedder Solskinsøens Mini-Nemo. Nobby blev givet til Morten og hans kæreste Katja, så han er stadig i familien. Amanda er så ifolet igen med Jannie´s hingst Ollie. I april måned blev Tabita sendt over til hingst på Stjernen. Mini-Dusty blev valgt som far til føllet. Hun var derovre i 3 mdr, før hun kom hjem igen.

Så fik vi lyst til at leje en hingst det blev Asperas Lille Sol, ham skulle vi leje i 2007. Havde i mellemtiden fulgt med på Janny´s hjemmeside hele sommeren og faldt for en 1 årig brun hoppe ved navn  Stjernens Mini-Amour. Grunden til jeg faldt for hende var en stor hvid plet på den ene side som næsten forestiller Bornholm. Hende fik vi lov at købe og skulle så over og hente hende i september måned. Fik så lov til at tage Lille Sol med hjem samtidig for at spare transport. Da vi så skulle hente dem købte vi også Bergeruds Joline, som var ifolet med Grønkjærs Triumf. Hun er sort og er født i 2002, så vi havde 3 ponyer med hjem i stedet for 1. Der blev gjort store øjne da vi kom hjem og traileren blev åbnet foran familien. Senere har vi så købt Lille Sol og skal til materialeprøve med ham i år og til kåring i 2008, det bliver spændende.

Så nu skal jeg rigtig til at avle mini shetlændere. 

Håber I får glæde af vores hjemmeside.

Hilsen Lis & Jens Ole

© Lis & Jens Ole Riis | Sigtemøllevejen 19 | 3720 Aakirkeby | Info@shetland-bornholm.dk

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now